מי אנחנו

דני מקורי

בן 45, נשוי ואב ל-4. מנחה סדנאות מוזיקה, מיינדפולנס, ותקשורת מקרבת.

ב-2006 התחיל להנחות סדנאות מוזיקה במטרה להביא לשינוי והתפתחות אישית וחברתית. כשסיים את התואר הראשון במוזיקה, נגינה בקונטרבאס וחינוך מוזיקלי (הקונסרבטוריון המלכותי למוזיקה, האג, הולנד), הקים בית-ספר למוזיקה במזרח ירושלים, ובמשך שנה וחצי עבד בירדן עם ילדים פליטים מעירק, וילדים עם צרכים מיוחדים.

ב-2008 הצטרף לארגון ”מוזיקאים ללא גבולות“ הבינלאומי. במשך 11 שנים הנחה מאות סדנאות באיזורי סכסוך ואחרי סכסוך ברחבי העולם. ליווה ותמך בבניית פרוייקטים קהילתיים בשיתוף האוכלוסיות המקומיות וארגונים חברתיים. עבד עם קבוצות מגוונות, לעיתים עדיין בקונפליקט, אשר חוו טראומה, אובדן, או סכסוך אלים, ברואנדה, אוגנדה, טנזניה, מחנות פליטים בורונדיים, דרום אפריקה, אל סלבדור, וצפון אירלנד. בהולנד ובגרמניה הדריך מוזיקאים, מטפלים במוזיקה, ואנשי קהילה בעבודה עם פליטים מסוריה ואפריקה.

ב-2009 וב-2013 הצטרף כמדריך בפרוייקט של הארגון Spitirus Mundi, בו הנחה מוזיקאים ישראלים ופלסטינים להיפגש, לכתוב, ליצור ולהופיע על במות בשבדיה ובדרום אפריקה.

משנת 2013 משתף פעולה עם היוצרת-מלחינה קרן רוזנבאום אשר מפתחת מודלים לפיתוח היצירתיות והמשחקיות.

ב-2015 עמד בראש הצוות שהקים את מערך הקורסים הבינלאומיים של מוזיקאים ללא גבולות, שבמרכזו קורס הדרכת המדריכים המתקיים מדי שנה ואליו מגיעים מוזיקאים, מורים למוזיקה ומטפלים במוזיקה מכל העולם.

בשנה וחצי האחרונות במסגרת עבודתו במוזיקאים ללא גבולות, הוביל את פיתוח תוכניות ההדרכה של הארגון, וניהל וליווה צוות של כ-20 מדריכים בינלאומיים.

בנוסף, דני מנחה סדנאות תקשורת מקרבת (Nonviolent Communication), ומיינדפולנס, ומקליט שני פודקאסטים בנושא (תקשורת מקרבת – פשוט להתחבר; מיינדפולנס – פשוט לתרגל). במרץ 2021 סיים את ההכשרה כמנחה מוסמך למיינדפולנס וחמלה בשדה החינוכי, מטעם המרכז לחינוך קשוב ואכפתי ואוניברסיטת תל-אביב והצטרף כמנחה בכיר במרכז לחינוך קשוב ואכפתי. בעבודתו, משלב בין שלושת התחומים, מוזיקה, מיינדפולנס ותקשורת מקרבת.

“לכל אדם, בכל גיל, יש את היכולת להביע את עצמו ולהבין את האחר דרך מוזיקה ותנועה, והיכולת הזאת היא מולדת, זורמת בעורקינו, ולעיתים קרובות עוצמתית בהרבה מהבעה במילים. בקיץ 2019 החלטתי להפסיק את העבודה הבינלאומית כדי להתמקד בעשיה בארץ ולשתף מהנסיון והידע שצברתי במשך השנים, בתקווה להוביל לשינוי.”


יערה ברבש

יערה ברבש, 36, נשואה ואמא לתאומים בני שנתיים וחצי (סהר ואלה). מוזיקאית ואמנית קצב, מנחת סדנאות ופרפורמרית.

בהשכלתה האקדמאית, יערה בוגרת תואר ראשון בהצטיינות במנהל עסקים ושיווק ותואר שני ביעוץ ארגוני והנחיית קבוצות.

בהשכלתה המוזיקלית, יערה למדה תיפוף באופן פרטי ובקורסים שונים בעולם כמו גם בבית הספר לתיפוף שבניו יורק DRUMMERS COLLECTIVE, בברזיל ובטורקיה.

בעשור האחרון יערה מנהלת את להקת המתופפות “רידמאניה”, להקה המתמחה בסדנאות ומופעי קצב בארץ ובעולם לקהלים שונים. במסגרת עבודתה יערה פיתחה סדנאות קצב המאפשרות תקשורת לא מילולית וסינרגיה בין חברי הקבוצה לצד פיתוח מסוגלות אישית, תחושת הצלחה וביטוי עצמי.

בין השנים 2015-2018 יערה עבדה בארגון “מוזיקאים ללא גבולות”, וניהלה קורסי מוזיקה וקצב לקהילות באזורים מוכי טראומה כמו אפריקה (אוגנדה ורואנדה), מרכז אמריקה, ועבדה עם פליטים מסוריה. יערה פיתחה קורס ייחודי: Eco Drumming, לבוגרי התכנית ברואנדה וליוותה אותם בתהליך פיתוח ההדרכה שלהם.

“המוזיקה בשבילי היא הכלי והדרך לחיבור בין אנשים בכל מקום, בכל רמה ובכל זמן. לכל אורך חיי הבוגרים המוזיקה הובילה אותי למחוזות שלא חלמתי שאגיע ובאמצעותה חיברתי לבבות והעצמתי נשמות רבות.”


​קרן רוזנבאום


מלחינה, מלחימה של קהילות, מחנכת ויוצרת, מנחת סדנאות תקשורת בינאישית ומתמחה בדינמיקה קבוצתית משחקת. יוצרת שפת ״תקשורת משחקת״ ,Active Listening Playground (ALP) Approach ואת Reflexive Music. רוזנבאום החלה את דרכה המוזיקלית בגיל 7. סיימה לימודי קומפוזיציה וניצוח, מוזיקה אלקטרונית וחינוך באקדמיה המלכותית בהאג.

את דרכה היא המשיכה לניו יורק ושם יחד עם השלמת תואר שני המשיך המסע המוזיקלי מתוך אמונה שכל אחת ואחד בכל מקום וזמן יכולים לחוות את העולם כהתרחשות מוסיקלית שתמיד פועמת. להקשיב, ליצור ולבצע את המוזיקה (במובן הרחב של מה היא מוזיקה) ולתרום מעצמם לעולם טוב יותר. במהלך 20 השנים האחרונות יזמה וניהלה קהילה אומנותית. זכתה להכרה בינלאומית – רפלקס. בתוך עבודה עם קהילות שונות בעולם בין השאר, קהילות במצוקה, פליטים, מוסדות חינוך, אקדמיות, מוזיאונים (מוזיקאים ללא גבולות, בית ספר לשלום, מכון גתה, ארט אקדמי בהלסינקי, ומוזיאון הילדים בניו יורק בין היתר). המוזיקה כגשר למשחק כהוויה אינסופית הוביל להקמת ארגון חובק עולם – Composing Community Global Organization שמוקדש להקשבה אקטיבית תוך שימוש באמצעים משחקיים, מוזיקליים ופרפרומטיביים.

הבמה (מרחב יצירה ופרפורמנס) נקראת – Active Listening Playground בתוך הפלייגראונד תחושת הביטחון ליצירה מאפשרת כל אדם להיות גם מאזין לעצמו, לסביבה, ולאחרים. ההקשבה האקטיבית והגמישות המשחקית מאפשרים דיאלוג דינמי בין אישי וקבוצתי.

גישת ה-ALP והכרת כלי התקשורת המשחקת מאפשרים לכל אדם (בלי קשר לגיל, מקום או מצב) לחוות את המציאות מנקודת מבט ראשונית שבה פלייפולנס היא דרך חיים המאפשרת יצירה של דיאלוג חיובי, מיטיב ומעצים. משנת 2011 קיים ופועם מערך סדנאות, השתלמויות, וייעוץ משחקי בין אישי וקבוצתי למורים, מחנכים, מטפלים, יוצרים וארגונים ברחבי העולם.

״כשאנו גדלים היכולת לשחק לא נעלמת, רק מתחבאת…״